Natuurlijke tuin

  • Locatie Oss
  • Oppervlak 1700 m2
  • Ontwerp 2015
  • Realisatie 2015

Het doel van het tuinontwerp voor deze tuin is het gevoel oproepen in de natuur te zijn. Een groene oase, waar je na een drukke werkweek tot rust kunt komen. Waar je elke avond op vakantie bent.

Zicht vanaf tuin op woonhuis Jeroen Hamers
Eupatorium en veronicastrum Jeroen Hamers
Eupatorium en veronicastrum
Overzicht tuinontwerp Oss Jeroen Hamers
Overzicht tuinontwerp Oss
Deschampsia en Monarda Jeroen Hamers
Deschampsia en Monarda
Overzicht vlindertuin Jeroen Hamers
Overzicht vlindertuin
Echinacea en siergrassen Jeroen Hamers
Echinacea en siergrassen

Twee vaste plantenborders spelen de hoofdrol. Eén lange border begeleidt het 23 meter lange pad naar de woning. De beplanting is bloemrijk en jaarrond interessant, zodat er een fijne entree beleving ontstaat. De hoogte van de beplanting zorgt voor privacy op het terras en op het speelgazon. De tweede belangrijke border is speciaal ontworpen om vlinders, bijen en hommels aan te trekken. Hier vind je onder andere Agastache (dropplant), Dianthus (anjer) en Monarda (bergamotplant). Dit zijn belangrijke drachtplanten voor zowel honingbijen als wilde bijen.De vlindertuin ligt centraal in het gazon en heeft een weideachtige sfeer. Om deze sfeer te bereiken is in het tuinontwerp en beplantingsplan een combinatie gemaakt van bloemen met verschillende soorten siergrassen. Er ontstaat zo een natuurlijke balans tussen grassen, aren en bloemen. Tussen april en oktober verandert het beeld elke week. Er is steeds weer iets nieuws te ontdekken. Veel planten en grassen blijven mooi na de bloei, zodat de tuin er ook in de winter spectaculair bij ligt.
De bewoners hebben niet al te veel onderhoud aan deze tuin. De beplanting is grotendeels zelfvoorzienend. In april wordt alles in één keer afgeknipt boven de grond, waarna het schouwspel opnieuw begint.

Terug naar overzicht