Tuinontwerp

De juiste keuzes
Een goed tuinontwerp is het allerbelangrijkst voor het realiseren van een droomtuin. Een tuin om actief in te tuinieren, een eetbare tuin, een strakke tuin, een onderhoudsvriendelijke tuin of een tuin voor ultieme rust? Elk tuinontwerp heeft een achterliggende gedachte. Elke tuin is uniek.

Het belang van een goed tuinontwerp
Als tuinarchitect kun je meer dan mooie tuinen ontwerpen. Je verplaatst je in de gebruikers. Wat zijn de wensen? Welke behoeften zijn er? Wat is het gebruik? Hoe moet de tuin beleefd worden? Hoe ziet de omgeving en de architectuur van de woning eruit? Zoeken we aansluiting of juist contrast? Creativiteit en vakmanschap brengen alle input samen in een ontwerp.

De kosten?
De kosten van een tuinontwerp hangen af van de situatie, de wensen en de ambitie. Het is maatwerk. Daarom bespreken we samen een passend voorstel. Een goed tuinontwerp bespaart kosten en geeft, ook later, veel plezier. Door slim om te gaan met materialen, constructies en eventueel hergebruik kan er op tuinaanleg en onderhoud veel bespaard worden. Je komt achteraf niet voor verrassingen, er wordt pas gebouwd als die ultieme droomtuin op papier staat.

Werkwijze
Tuinontwerp is een proces, dat we samen doorlopen:

1. Kennismaken. Je wensen en je situatie worden uitgebreid besproken en de werkwijze wordt gepresenteerd. Dit is altijd vrijblijvend.

2. Tuinontwerp. Een creatieve vertaling van alle input uit stap 1. Het ontwerp is pas af als je 100% enthousiast bent.

3. Technische uitwerkingen / beplantingsplan. Als er bouwkundige elementen zoals een overdekt terras opgenomen worden, is het belangrijk om alle details met elkaar af te stemmen.

4. Tuinaanleg. Op duurzame wijze, met hoogwaardige materialen. Altijd met zorg en vakmanschap. Bekijk hier de recente projecten.

Welke stappen voor jouw situatie van belang zijn bespreken we samen.