Tuinaanleg

Tuinaanleg

Tuinaanleg Anjahoeve Texel > Bekijk project

Tuinaanleg, kwaliteit voor de lange termijn
Bij de aanleg van de tuin staan vakmanschap en duurzaamheid voorop. Er wordt gewerkt met vakkundige hoveniers en gespecialiseerde vakmensen. Zij zorgen ervoor dat het beoogde ontwerp werkelijkheid wordt. Een kwalitatieve tuinaanleg garandeert dat de tuin ook op lange termijn plezierig blijft. Tijdens de aanleg van de tuin blijft afstemming, bijsturing en overleg belangrijk. Tot de laatste plant erin staat.

Materiaalgebruik
We werken met materialen van hoge kwaliteit. Dit zie je meteen. Maar dit merk je ook na tien jaar nog. De voorkeur wordt gegeven aan lokale materialen boven materialen uit verre landen. Zo gebruiken we het liefst Europees Douglas of eiken hout. Het geeft een warme, robuuste uitstraling en er hoeft geen tropisch regenwoud voor gekapt te worden. We gebruiken liever geen (giftig) geïmpregneerd hout.

Bodem en water
We houden rekening met de bodem- en water omstandigheden ter plaatse. Het is van invloed op het ondergrondse werk of de tuin bestaat uit veengrond, kleigrond of zandgrond. Uiteraard wordt hier in het tuinontwerp al rekening mee gehouden.

Beplanting
Bomen en planten in de grond zetten is één ding. Maar zorgen dat bomen en planten zich goed kunnen ontwikkelen is iets anders. Om de beste groeiomstandigheden te creëren gebruiken we per tuin of beplantingstype een geschikte bodemverbeteraar of tuinaarde. Lees hier meer over beplanting.

Onderhoudsvriendelijke of onderhoudsvrije tuin
Een onderhoudsvrije tuin bestaat helaas niet. Wel kunnen we er veel aan doen om de tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken. Zo kunnen de tegels gevoegd worden met een elastisch voegmiddel, waardoor onkruid geen kans meer krijgt. Na de tuinaanleg wordt altijd nazorg en tuinonderhoud aangeboden.