Park De Wielsche Dreef

Park De Wielsche Dreef
  • Park De Wielsche Dreef

    Ontwerp entree zone

  • Park De Wielsche Dreef

    Sfeerbeeld entree zone

  • Park De Wielsche Dreef

    Doorsnede entree zone

  • Park De Wielsche Dreef

    Huidige toegangsroute

  • Park De Wielsche Dreef

    Bestaande landschap in het park

De entree zone van recreatie park De Wielsche Dreef is in de huidige situatie een onopvallende, niet uitnodigende strook asfalt van zo’n 150 meter lang. Het is autogericht en naar binnen gekeerd. Het doel van deze opgave is het transformeren van deze stenige, afstompende ruimte in een aangename parkruimte. Niet alleen een fijne route om doorheen te fietsen, maar ook park om te verblijven.

Er komt een aparte route voor voetgangers en fietsers, gescheiden van de rijbaan door een border van vaste planten en siergrassen van 100 meter lang. Er wordt hier zoveel mogelijk met streekeigen plantensoorten gewerkt. De wandelroute wordt begeleid door fruitbomen en hier en daar een ware zitappel. Bezoekers worden uitgenodigd te blijven staan of zitten om van de plantenborders te genieten. De ruimte verandert van een plek om snel voorbij te fietsen in een park om te verblijven. Dat is wat je als landschapsarchitect graag ziet.

Het plan wordt in 2017 uitgevoerd. Een deelontwerp voor de centrale voorzieningen zone volgt nog.