Kleurrijke kantoortuin

Kleurrijke kantoortuin
  • Kleurrijke kantoortuin
  • Kleurrijke kantoortuin
  • Kleurrijke kantoortuin
  • Kleurrijke kantoortuin

De vraag: “We willen een tuin die representatief is als entree voor kantoor en die we tegelijk als privé tuin kunnen gebruiken. Zowel vanuit kantoor als vanuit het woonhuis hebben we het hele jaar door uitzicht op de tuin.”

De tuin is zo ontworpen dat deze als een visitekaartje werkt. Een duidelijke structuur laat de bezoeker onbewust weten waar hij vanaf de parkeerplaats heen moet, terwijl royale vlakken beplanting zorgen voor een kleurrijke eerste en laatste indruk.

Grote vlakken en lange lijnen
Het omliggende landschap bestaat uit langgerekte weiden (cope ontginningen), het bebouwingslint van Blokland en een aantal boomgaarden omzoomd door hagen. De tuin sluit bij de omliggende percelen aan aan door ook als één vlak benadert te worden. Daarbinnen zijn een aantal uitsparingen in de vorm van een pleintje rond de bestaande oude kastanje en een aantal verhardingsvlakken bij de entrees van het woonhuis en kantoor. Door niet te kiezen voor een ‘tuinachtige’ indeling vind de tuin meer aansluiting bij zijn omgeving en ziet alles er logisch uit.

Gedaanteverwisseling
De beplanting is zo ontworpen dat deze er op verschillende momenten in het jaar heel anders uitziet. In juni is de tuin even helemaal paars (zie foto’s). Dat beeld wordt later in het jaar totaal anders als de grassen in bloei komen.